Πληροφορίες κυβόλιθων

Οι κυβόλιθοι έχουν άριστη και εύκολη εφαρμογή σε κάθε χώρο. Δίνουν ασφαλή και συμπαγή αποτελέσματα. Απορροφούν κραδασμούς και δίνουν μεγάλη αντοχή στη μηχανική πίεση.

Οι κυβόλιθοι είναι μασίφ, κατασκευασμένοι από σκυρόδεμα άριστης ποιότητας, ιδανικοί για την επίστρωση δρόμων, πεζόδρομων, χώρων αξιοποίησης πρασίνου, χώρων στάθμευσης, ράμπες, αυλές κ.α.

Οι κυβόλιθοι είναι τα πιο ανθεκτικά υλικά στις καιρικές συνθήκες και δεν απαιτούν καμία ειδική συντήρηση. Είναι εύκολα στην τοποθέτηση και οικονομικά.

1. Εύκολη και γρήγορη τοποθέτηση. Δεν επικολλούνται όπως οι τσιμεντόπλακες ή άλλα υλικά αλλά τοποθετούνται επάνω σε στρώμα άμμου.

2. Άμεση χρήση μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης

3. Διάρκεια στο χρόνο ανεξάρτητα από καιρικές συνθήκες. Το δάπεδο απορροφά διαστολές και συστολές εξαιτίας της διαφοράς θερμοκρασιών (πάγος), με τη χρήση των ενσωματωμένων στον κυβόλιθο αποστατών.

4. Αντοχή σε βαριά φορτία. Ενδείκνυνται για δάπεδα χώρων με υψηλή καταπόνηση φορτίων και κυκλοφορίας. ( Απαραίτητη προϋπόθεση, η σωστή… τοποθέτηση )

5. Ποικιλία αισθητικών αποτελεσμάτων. Διατίθενται σε ποικίλα σχέδια και χρώματα, εξασφαλίζοντας πολυάριθμες δυνατότητες συνδυασμών. Η παραγωγή κυβόλιθων διαφόρων τεχνικών παρέχει τη δυνατότητα δημιουργίας δαπέδων με την υφή πέτρας (pave antico) καθώς επίσης και δαπέδων λείας επιφάνειας (επίστρωση χαλαζία- quartz).

6. Τοποθέτηση και εφαρμογή σε κάθε είδος εδάφους ακολουθώντας τις υφιστάμενες ή επιθυμητές κλίσεις.

7. Φιλικοί προς το περιβάλλον διότι παράγονται από φυσικά υλικά, οι δε αρμοί αφήνουν το έδαφος να αερίζεται.

– Γιατί με συμφέρει, να κατασκευάσω ένα δάπεδο από κυβόλιθους; Έχουν μικρό κόστος (σε σχέση με άλλα υλικά που απαιτείται ειδική προεργασία). Παρόλα αυτά, οι κυβόλιθοι προσφέρουν πολύ μεγάλη ευελιξία σχεδίου-χρωμάτων. Επίσης, η αντοχή τους είναι πολύ μεγάλη (ιδιαίτερα σε καιρικές συνθήκες), σχεδόν διπλάσια, του συμβατικού σκυροδέματος. Αφαιρούνται και επανατοποθετούνται χωρίς να αφήνουν σημάδια κακοτεχνίας σε περίπτωση που χρειαστεί να γίνουν υπόγειες εργασίες (όπως να περαστούν καλώδια ρεύματος, σωλήνες νερού κ.α.) ή για την αποκατάσταση κάποιας βλάβης.

-Τι ρόλο παίζουν οι πλευρικοί αποστάτες που υπάρχουν στους κυβόλιθους; Οι πλευρικοί αποστάτες επιτρέπουν την αυτόματη δημιουργία αρμών μεταξύ των κυβολίθων. Έτσι, γίνεται δυνατή η πλήρωση με άμμο θαλάσσης. Χωρίς την ύπαρξη του αρμού, οι κυβόλιθοι θα τοποθετούνταν και θα άγγιζαν ο ένας τον άλλο προκαλώντας θρυμματισμό των ακμών με την επιβολή φορτίου (π.χ. αυτοκινήτου).

-Γιατί οι έγχρωμοι κυβόλιθοι είναι κατασκευασμένοι σε 2 στρώσεις, μια παχιά γκρι στρώση κάτω και μια λεπτή έγχρωμη επάνω; Δεν υπάρχει φόβος με την πάροδο του χρόνου η έγχρωμη στρώση να φθαρεί και να εμφανιστεί έτσι η κάτω γκρι στρώση δημιουργώντας έτσι αποχρωματισμό; Η ύπαρξη δεύτερης στρώσης στον έγχρωμο κυβόλιθο εξασφαλίζει σημαντικά πλεονεκτήματα. 1) Χρησιμοποίηση χονδρόκοκκου υλικού στην γκρι κάτω στρώση και επίτευξη έτσι μεγαλύτερων αντοχών 2) Χρησιμοποίηση λεπτόκοκκου υλικού στην επάνω έγχρωμη στρώση και επίτευξη καλύτερου φινιρίσματος της επιφάνειας.